Åkte ut till landstället över Påskhelgen. Vilka härliga dagar vi hade. Solsken, första knopparna och i det stora hela väldigt mysiga dagar. Har ni tänkt på hur fint det är när landskapet börjar skifta färg. Färg signaler att livet på väg tillbaka.  Naturens välkomstvals inför sommaren börjar.

En annan tanke som slog mig i bilen på väg upp, är hur beroende vi är av teknik. Vad händer om bilen stannar mitt på landsvägen? Då förväntar jag mig att mobiltelefonen fungerar. Att den har tillräckligt med batteri men även täckning för att ringa efter bärgare eller mekaniker. Har vi täckning här ute, är det 4G eller 5G? Behövs nog inte 5G för att ringa ett vanligt samtal, kom jag på och lugnade ner mig. Visst skulle man klara av att byta ett däck själv på egen hand om det gällde. Men mer? Tänk om det är något fel på elektroniken. Som tur så gick bilfärd upp till stugan utan några missöden.

Väl framme, så tog man en promenad. Vilket privilegium att få vara ute i naturen igen. Lång bort från stad och puls. Mekanik och metall. Så underbart. Det är då man laddar upp batterierna. Att man inte är det oftare. Ska ta vara på sådana stunder oftare.

Väl hemma i stugan, så följde man nyhetsuppdateringen. Alla bilbränder och våld mot blåljuspersonal. Så hemskt. I mitt Sverige. Men det är ett annat blogginlägg. Kunde följa nyhetsflödet tack vare att man har obegränsad surf, de flesta mobilabonnemang har detta numera. Där har vi tekniken igen. Surfa fritt. Nästan som en demokratisk rättighet. Tack vara den, fri surf så klarar man sig hela vistelsen, behöver inte oroa sig att datan tar slut. Även när man streamar senaste Beck filmen. Vad skulle man göra utan sin mobilabonnemang? Ryslig tanke.

Måste erkänna, satt nog resten av kvällen och följde spänt nyhetsuppdateringarna. Tack vare tekniken. Tack var mitt mobilabonnemang.