Var på hälsokoll idag.
Till min stora förvåning verkar jag vara sjukt frisk, som mina barn skulle ha uttryckt det. Eller så skulle de sagt att kroppen såg fett bra ut.
Senast jag gjorde en hälsokoll var för tre år sedan, så det var intressant att jämföra om det har blivit någon skillnad nu när jag inte längre är med i politiken.
Till skillnad mot 2008 har jag nu ett helt normalt blodtryck. Det är ett dåligt betyg för att hålla på med politik – eller till mig som politiker.
Men den märkligaste förändringen är att jag har vuxit en centimeter, alltså från att jag var 46 år till jag är 49 år. Kanske beror det på att jag inte nu behöver huka mig för all kritik som man får som politiker. Nu är det i stället jag som sitter och kritiserar i domstolar, på debattsidor eller när jag håller föredrag. Då är det naturligt att man sträcker på sig lite.
Den enda plumpen var att jag nu väger 1.5 kilo mer jämfört med för tre år sedan. Men med tanke på att jag nu har blivit längre så blev ändå BMI-värdet nästan detsamma. Jag kunde därför lätt konstatera att om jag bara växer en enda centimeter till, så är jag under den kritiska gränsen 25 på BMI-skalan. Det har således aldrig handlat om att jag är för tjock, utan bara att jag har varit för kort.
En enda centimeter fattas alltså, men är det egentligen inte alltid så i livet?