För ett par veckor kritiserade jag amerikansk media för att de bojkottade Sverige. Kritiken har givit resultat. I veckan var det flera reportage om att svensk domstol har häktat Assange. Håll med om att det är märkligt att när det äntligen kommer en nyhet från Sverige, så har den anknytning till mig som stod för kritiken (Det är vår advokatbyrå genom Claes Borgström som är målsägandebiträde).

Annars har den stora nyheten varit att Sarah Palin – USAs svar på Maud Olofsson – säger att hon kan slå Obama om hon ställer upp i presidentvalet.

Själv har jag ägnat mig åt Thanksgivingsfirande. Vi blev bjudna att fira med olika amerikanska familjer. Och jag undrar hur vanligt det är att vi svenskar bjuder hem utlänningar på t ex julafton. När amerikanares generositet kommer på tal hemma brukar det alltid förklaras med att de är så ytliga. Ärligt talat tycker jag att det är en märklig förklaring. Hur djupa är vi svenskar egentligen när vi umgås t ex grannar emellan?

Vi reste ner till farbror Rolf i Florida för att fira Thanksgiving. Dagen efter gick vi och shoppade på Black Friday, som är den stora readagen. Farbror Rolf berättade att en vakt blev nedtrappad till döds förra året när alla sprang in i affären. Cyber Monday innebär att alla ska handla på nätet numera måndagen efter Thanksgiving. Det hoppade vi över och åkte i stället till Key West och gick på Sloppys Joe bar, hälsade på Hemmingsways katter och åt kubansk mat.

Som sagt, människor är verkligen trevliga här. Och just därför har jag så svårt att majoriteten av de som bor i det här landet är positiva till dödsstraff.