Nu har de röd-gul-oranga löven fallit till marken och det har blivit kallt, framför allt på mornar och kvällar. Valet har förstås dominerat stort här i media och om det bara hade varit val här i Massachusetts – och inte i resten av USA – så hade ju allt varit frid och fröjd. Nu blev det som väntat att demokraterna förlorade majoriteten i Representanthuset, men behöll den i Senaten.

I valrörelsen skulle man lät kunna tro att republikarna skulle kunna förväxlas med moderaterna, med sitt tjat om skattesänkningar som patentlösning på allt, men nu vet vi ju att moderatena är ett arbetarparti så jämförelsen är djupt orättvis. Likaså skulle man kunna se tydliga likheter mellan anhängarna till Theparty-rörelsen och Sverigedemokraterna, om det nu inte vore så att vårt högerextremistiska parti har försäkrat att de inte alls är rasistiska.

Annat som har visats mycket på TV i veckan är finalen i den amerikanska varianten av brännboll, där San Fransisco vann över Texas. Trots att jag verkligen har försökt har jag inte lyckats se någon tjusning alls i den här sporten. Dessutom ser de flesta väldigt otränade ut, en del direkt överviktiga. Varför försöker man inte lära upp några sprinter att kunna träffa bollen med ett slagträ? Det skulle förändra hela sporten och vi skulle slippa se detta lufsande på planen.

En annan sport som avslutades i veckan var fotboll för flickor tolv år i Berkshires liga. Min dotter spelar där och jag har varit ”assistent coach”. Eftersom USA alltid ska vara lite annorlunda så spelar de med med målvakt och sju utespelare i varje lag. Huvudcoachen ville ha laguppställningen 3-1-3. Präglad av att ha spelat i AIK på 80-talet och i en sann Lasse Lagerbäck-anda, såg jag hellre att vi skulle spela 3-3-1. Nu är jag alltså bara assisterande tränare och därför fick jag vika mig. Jag har i alla fall märkt att tjejerna i laget gillar mig. Jag trodde länge att det berodde på att jag hade roliga övningar, men min dotter tog ur mig den föreställningen genom att upplysa mig om att de tycker det är så roligt när jag förklarar något, eftersom de tycker att jag har en så lustig dialekt.

Det här var allt för den här gången. Jag tror att det blir lagom att rapportera läget här en gång i veckan och är då inte onsdag en utmärkt dag?

Ha det bra
Thomas