Efter ett par händelserika veckor är det åter lugnt här.

Jag har nu bestämt mig för att inom kort börja använda bloggen igen – abstinensen blev för svår, inte minst tack vare era kommentarer och mail om att jag ska fortsätta.

Jag tänker skriva om livet här i USA, inte om Afganistankrig och oljekatastrofer, utan om det som man inte läser så mycket om i svenska tidningarna. Hur det är att leva ett vanligt medelklassliv i en småstad, vad som skiljer och förenar oss, om skola och ungdomsidrott och om vad vi pratar om när vi träffas på den lokala puben efter torsdagsfotbollen eller när jag dricker kaffe med min granne Keith.

Det amerikanska valet som äger rum nästa tisdag känner jag mig inte tillräckligt insatt i för att kunna ge några djupare analyser, det gör tidningarnas korrar så mycket bättre. Jag är i alla fall glad över att vi slipper ha den aggressiva reklamen, där vissa endast ägnas åt att svartmåla motståndaren. Såg ett tal av President Obama på TV. Visserligen kommer demokraterna nog förlora stort nästa tisdag, men den som har räknat ut honom inför nästa presidentval har nog förhastat sig. Om han spelar i Champions League så håller alla svenska politiker till i korpserien, så bra är han faktiskt.

Tänker inte heller recensera de olika frågorna i den svenska politiken förutom att jag inte kan låta bli av att förundras av att det verkar som om det var bara Mona Sahlin som förlorade valet. Det var väl ändå alla vi socialdemokrater som gjorde det. Och visst är partiledaren viktig, men alla kunde ju se under valrörelsen hur bra hon klarade debatterna. Hon drev också på partiet under hela mandatperioden med större energi än någon annan, trots att hon utsattes för ett tryck som ingen annan ens var i närheten av. Huruvida samarbetet med V och MP var bra ska ju diskuteras, men det var ju något som såväl VU som partistyrelsen ställde sig bakom.

Till helgen är det Halloween här, vilket är enormt mycket större än hemma. Man kan säga vad man vill om Halloween, visst är det barnsligt, men barnen älskar det, och framför allt så är det väl ändå betydligt roligare än Alla Helgons helg.