När vi flyttade till USA för ett år var det många som förutspådde att det skulle bli längre än så, men jag var säker på att vi skulle återvända till Sverige som planerat. Efter att ha bott här i drygt sju månader är det mycket som talar för att vi blir kvar. Familjen trivs utmärkt och vi har verkligen kommit in i det amerikanska samhället. Även om det är mycket som är bra med Sverige är det skönt att slippa jantelagen här i möjligheternas land.
Exakt vad jag kommer att göra är inte klart än. Eftersom jag saknar amerikansk juristutbildning är det komplicerat att bli advokat. 80-timmars arbetsvecka som de har här på advokatbyråerna är inte heller något som lockar.
Författandet är något som jag kommer att fortsätta med, men jag måste först bli lite säkrare på det engelska språket för att kunna skriva böcker.
Det som mest lockar är i stället politiken. Här i Massachusetts är demokraterna starka och det passar ju bra. Självklart är det svårt för utlänningar, men svenskar har gott rykte. Med en miljon svenskar som har utvandrat hit finns det många som har släktingar kvar i Sverige. Och om Arnold Schwarzenegger kunde bli guvernör i Kalifonien borde det i alla fall vara möjligt att ta en plats i kongressen. Men innan jag ger mig in i det racet vill jag kolla hur möjligheterna är för föräldraledighet om man tar en plats i kongressen. När ger mig in i politiken kommer jag driva frågan om ett amerikanskt RUT och ROT-avdrag, vilka jag har saknat i president Obamas stimulansprogram för att få fart på den amerikanska ekonomin.
Skriv gärna och kom med förslag på a